Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οι αυτοκαταστροφικές μας τάσεις και το σαμποτάζ ενάντια στην κάθαρση του τόπου!

Ας υποθέσουμε ότι μία σημαντική μερίδα Μυκονιατών, ας πούμε το 49% σύμφωνα με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, επιθυμεί την αλλαγή διοίκησης στον Δήμο Μυκόνου.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή παραπαίει και βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ο ιδρυτής της παράταξης και Δήμαρχος για 18 χρόνια, που κρατούσε τον συνδυασμό ενωμένο, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια παρελθόν. Ο συνδυασμός βαρύνεται με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του Δήμου και η κοινωνία είναι εξοργισμένη απαιτώντας κάθαρση εδώ και τώρα. Οι συγκυρίες δεν υπήρξαν ποτέ ευνοϊκότερες για να γίνει η αλλαγή στο πολιτικό τοπίο του νησιού μας. Η Μύκονος ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Την ώρα όμως που όλα δείχνουν ότι απομένει ένα τελειωτικό χτύπημα για να καταρρεύσει η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, κάνουν την εμφάνισή τους οι αυτοκαταστροφικές μας τάσεις.

Αντί λοιπόν να στηριχτεί η προσπάθεια που ξεκίνησε ο συνδυασμός "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" κι αυτό το 49% να αυξηθεί και να αναλάβει την διοίκηση με την καθολική αποδοχή και στήριξη των Μυκονιατών, ώστε να πάρει ένας υποψήφιος ισχυρή λαϊκή εντολή να κάνει αυτό που πρέπει για τον τόπο, αρχίζουμε και δημιουργούμε συνδυασμούς οι οποίοι ουσιαστικά δεν προτείνουν κάτι διαφορετικό αφού κι εκείνοι για αλλαγή, κάθαρση και διαφάνεια μιλάνε, για το καλό του τόπου μας και το κοινό συμφέρον κτλ κτλ..

Το ξεπήδημα των άλλων δύο συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας, προέκυψε ο ένας από τους κόλπους της παράταξης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" και ο άλλος από πρόσωπα που ψήφισαν - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - αυτόν τον συνδυασμό το 2006.

Ποιός λοιπόν ευνοείται από το γεγονός ότι θα κατέβουν 3 συνδυασμοί υπέρ της κάθαρσης του τόπου κι όχι ένας ενωμένος? Ποιός ξεθαρρεύει και βλέπει ότι μπορεί και πάλι να την γλιτώσει αφού η αντιπολίτευση φαίνεται να αποδυναμώνεται?

Αυτήν την στιγμή στην ουσία βλέπουμε να σαμπορέται η προσπάθεια για ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου στην Μύκονο από ανθρώπους που στήριξαν την αντίστοιχη προσπάθεια του 2006! Ενώ είναι τόσο κοντά η αλλαγή και θα θεωρούνταν σίγουρη αν δεν υπήρχε αυτή η διαίρεση στην αντιπολίτευση και αυτή η ανάγκη για ιδεολογική διαφοροποίηση, τελικά από μόνοι μας ενισχύουμε την τωρινή Δημοτική Αρχή την οποία νομίζουμε ότι πολεμούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: