Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Σημ.: Μας άρεσε και το δημοσιεύουμε!
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Από τώρα που είναι νωρίς για τις εκλογές, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
1. Πρώτον και κύριον, πρέπει να αγαπάς αυτόν τον τόπο, περισσότερο από την καρέκλα σου, αλλιώς μην κατέβεις καθόλου στις εκλογές. Κάτσε σπίτι σου. Πιο χρήσιμος θα είσαι εκεί.
2. Να έχεις όρεξη και χρόνο και να είσαι έτοιμος να αφιερωθείς στο ρόλο που θα σου αναθέσει ο Μυκονιάτης ψηφοφόρος σου. Γιατί κανείς δε σ’ έβαλε να κατέβεις στις εκλογές με το ζόρι. Δική σου ήταν η επιλογή. Αλλιώς ξανασκέψου το.
3. Να έχεις λυμένα τα οικονομικά και επαγγελματικά σου προβλήματα, γιατί ο Δήμος δεν προσφέρεται για να αυξήσεις ούτε τα οικονομικά σου, ούτε τις δουλειές σου. Ο Δήμος δε σου ανήκει, τον υπηρετείς. Άρα υπηρετείς τα συμφέροντα όλου του νησιού, όχι τα δικά σου.
4. Να έχεις μια στοιχειώδη μόρφωση για να μπορείς να διαβάσεις ένα έγγραφο και να καταλάβεις την ουσία του. Πως αλλιώς θα ξέρεις τι να ψηφίσεις στα Δημοτικά Συμβούλια; Εκτός κι αν προτιμάς να είσαι το φερέφωνο του Αρχηγού σου. Τότε όμως δε μας κάνεις. Να πας σπίτι σου. Πιο καλά θα τα καταφέρεις εκεί.
5. Να έχεις γνώση των προβλημάτων του τόπου και επίγνωση των δυνατοτήτων σου. Πρέπει να ξέρεις σε ποιους τομείς μπορείς να βοηθήσεις, πριν υποβάλεις υποψηφιότητα. Αλλιώς άστο καλύτερα. Από θα, ίσως, ναι, όταν… έχουμε χορτάσει. Μας τά παν κι άλλοι πριν από σένα. Βαρεθήκαμε. Θέλουμε αλλαγή.
6. Να έχεις καλή επικοινωνία με τους συμπατριώτες σου. Να είσαι ειλικρινής μαζί τους και να κάθεσαι να τους ακούς με προσοχή. Μοναχός σου διάλεξες αυτή τη δουλειά. Φρόντισε να την κάνεις καλά, αλλιώς άντε σπίτι σου. Εκεί δε θα σε ζαλίζει κανείς.
7. Την ώρα που μιλάς με τους ανθρώπους μη μετράς ψήφους. Και μη φοράς το πλατύ χαμόγελο και τάζεις λαγούς με πετραχήλια, γιατί σας πήραμε χαμπάρι πια. Σας μάθαμε όλους. Σαν ανοιχτό βιβλίο σας διαβάζουμε. Μόνο για ψηφαλάκια μας βλέπετε. Τίποτε άλλο. Αμ δε που θα βρεις την ψήφο μου. Ξου!
8. Να θυμάσαι ότι σαν Δημοτικός Σύμβουλος δεν πληρώνεσαι, εκτός αν γίνεις Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος. Αυτό σημαίνει ότι είσαι εθελοντής. Άρα το μόνο που μπορείς να διεκδικήσεις είναι η τιμή σου. Μήπως θυμάσαι τι αξία είχε κάποτε η τιμή σ’ αυτό τον τόπο; Αν δε σε βοηθάει η μνήμη σου, μην κάνεις τον κόπο. Κάτσε σπίτι σου που θα σαι άρχοντας με δόξα και τιμή.
9. Αν σκέφτεσαι να εξοντώσεις του πολιτικούς σου αντιπάλους κάντο με αξιοπρέπεια και υγιή ανταγωνισμό. Μεθαύριο θα βρεθείτε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι. Κι εμείς βαρεθήκαμε να σας ακούμε να βρίζεστε στα Δημοτικά Συμβούλια και μετά να πίνετε τα κρασάκια σας όλοι μαζί στο Γιαλό. Δεν αντέχει το πετσί μας άλλους χαμαιλέοντες. Δεν αντέχει το πετσί μας άλλη ξετσιπωσιά και υποκρισία. Όξω οι ψεύτες κι οι υποκριτές.
10. Μην αρχίσεις να μοιράζεις δωράκια και ψεύτικες υποσχέσεις για να αγοράσεις την ψήφο μας. Μην ξοδεύεσαι. Μέχρι τις εκλογές μπορεί να ‘χουμε βάλει κι εμείς μυαλό και να σε μαυρίσουμε. Ευτυχώς που στο παραβάν δε μπαίνουμε μαζί κι έτσι δε μπορείς να ξέρεις αν σε ψήφισα. Χα χα χα σου την έσκασα. Όχι θα κάτσω να σκάσω εγώ για να μου κάτσεις στο σβέρκο εσύ!
Ένας σιμπογιάννης

Σχόλιο Ζοο: Συμπατριώτες, ο Δήµος δεν είναι “χωράφι” κανενός. Δεν ανήκει σ’ αυτούς, ανήκει σε όλους μας. Αυτούς του εκλέγουμε για να μας υπηρετήσουν, όχι για να τους χρωστάμε σε όλη μας τη ζωή. Μάθετε να σκέφτεστε και να ψάχνετε την αλήθεια πίσω από τα λόγια τους. Μάθετε να μην καταπίνεται αμάσητα αυτά που μας σερβίρουν. Μόνο έτσι μπορεί να μην το χάσουμε το νησί πατριώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: