Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καυτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις κύριε Δήμαρχε

Σε κάποιο άλλο μυκονιάτικο blog που αναρτήθηκε πρόσφατα, διαβάζουμε

"Μόνο γελοία προπαγάνδα μπορεί να χαρακτηριστεί η κάθε προσπάθεια να εμφανιστεί ο Megas σαν ένας αγαθός, καλοπροαίρετος πολιτικός και σαν ένας σωστός επιχειρηματίας.Ξεκινώντας από το τελευταίο για πείτε μου:Είναι σωστός ο επιχειρηματίας που δεν είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του στην πολιτεία;Είναι σωστό να χρωστά το νερό των ενοικιαζομένων δωματίων του στο Δήμο;Είναι σωστό να μην πληρώνει το 2% για τα δωμάτια του;Είναι σωστό να μην πληρώνει το 2% για το τουριστικό κατάστημα που διαθέτει;Είναι σωστό να μην πληρώνει τα τέλη για την αυλή αυτού του καταστήματός του;Είναι σωστό ένας Δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι η αυλή του δεν έχει γίνει δημόκοινη όπως όλες οι άλλες αυλές και σκάλες της Μυκόνου;ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;;;Ένας σωστός πολιτικός είναι αυτός που μπροστά στο δημόσιο συμφέρον θυσιάζει το ατομικό, που είναι υπόδειγμα έντιμου δημότη, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, και που τον θεσμικό ρόλο που του ανατέθηκε, τον χρησιμοποιεί ως μοχλό ανάπτυξης του τόπου και των συμπολιτών του."

Και ρωτώ: είναι δυνατόν άνθρωπος σοβαρός να αφήνει να εκκρεμούν αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα και να μην απαντάει? είναι δυνατόν να του καταλογίζεται τέτοια κατάχρηση εξουσίας κι εκείνος να επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως πρότυπο καθαρού πολιτικού?

Η πίστη του κύριου Δημάρχου στην προπαγάνδα είναι ευλαβική! Ακολουθώντας την τακτική "πες, πες..κάτι θα μείνει" επιδιώκει να κατοχυρώσει τον εαυτό του στις συνειδήσεις των Μυκονιατών ως εκείνος ο πολιτικός που θα τα φέρει όλα στο φως, εκείνος που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, εκείνος που θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου! Όμως, αλήθεια, ποιός είναι τόσο κουτός ώστε να τον πιστέψει όταν οι πράξεις, ή μάλλον οι πράξεις που δεν έγιναν, μιλούν πιο δυνατά από οποιαδήποτε προπαγάνδα??

Κι όπως σημειώνει πολύ σωστά, ο φίλος που έγραψε την ανάρτηση,

"Εάν το χρήμα δεν είχε φύγει από το ταμείο του δήμου αλλά από την τσέπη του κυρίου Δημάρχου και των κυρίων Αντιδημάρχων, τότε θα έδειχναν το ίδιο καλοπροαίρετο προφίλ προς τους καταχραστές;Αν είχαν χαθεί από την τσέπη τους τα χρήματα αυτά και το μάθαιναν ξαφνικά, θα άφηναν να περάσουν μήνες μέχρι να αντιδράσουν;Αν το μαγαζί δεν ήταν ο Δήμος αλλά το δικό τους, θα ανέχονταν να γίνονται λάθη από τους δικηγόρους και τους υπαλλήλους τους χωρίς να αντιδρούν;Αν ήταν δικό τους, τους βασικούς υπόπτους θα τους είχαν ακόμη στις θέσεις του και θα τους έδιναν και τα κλειδιά του μαγαζιού;Το δυστύχημα όμως δεν είναι μόνο ότι τα κάνουν επειδή το μαγαζί δεν είναι δικό τους…Το δυστύχημα είναι ότι το «μαγαζί» είναι όλων μας και …. τους αφήνουμε να τα κάνουν….Τους βάλαμε διαχειριστές και τώρα σαν ανόητοι καθόμαστε να μας μπουκώνουν με κουτόχορτο αυτοί οι αγαθοί, καλοπροαίρετοι, σωστοί επιχειρηματίες πολιτικοί….!"

Όταν λοιπόν οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν την ενασχόληση με τα κοινά, σαν να πρόκειται για δικές τους υποθέσεις, όταν δεν αντιμετώπίζουν το κοινό συμφέρον σαν να πρόκειται για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, τότε χάνεται η αξία της αντιπροσώπευσης χάριν της οποίας ο μέσος πολίτης και δημότης απέχει από τα κοινά. Ο μέσος δημότης δεν ασχολείται με τα κοινά, διότι υποτίθεται έχει επιλέξει τους καλύτερους να ασχοληθούν με αυτά! Όμως, όπως διαπιστώνουμε, οι πολιτικοί βλέπουν τα αξιώματά τους ως μέσον προσωπικής ανέλιξης κι όχι ως μέσον προσφοράς στο σύνολο.

Για να αντιληφθεί όμως κανείς την ενασχόλησή του με τα κοινά ως αντιπροσώπευση του κοινού συμφέροντος πρέπει να έχει μία στοιχειώδη πολιτική παιδεία, την οποία αμφιβάλλω αν απέκτησαν ποτέ όσοι βρίσκονται στον Δήμο σήμερα!

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε πολιτικός πρέπει να τιμωρείται με την σκληρότερη τιμωρία που υπάρχει: ΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Μια τέτοια απόφαση θα αποτελούσε μια αποφασιστική κίνηση για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος από πολιτικούς που αδιαφορούν για αυτό, ενώ θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για εκείνους που θα έβλεπαν την ενασχόληση τους με την πολιτική ως μέσο ικανοποίησης των προσωπικών τους φιλοδοξιών και θα αναζητούσαν άλλο τρόπο.

Τώρα, αν η στέρηση δικαιώματος υποψηφιότητας στους ανίκανους και κακούς πολιτικούς είναι κάτι που δεν προβλέπεται από το νομικό αμς σύστημα ακόμα, υπάρχει και εναλλακτική!!!

ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον εαυτό σας σε ποιους τον κατατάσσεται;
Στους ανίκανους ή το αντίθετο;

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω το μεταφέρω από Βϊνοβιτς και σας ερωτώ.Είσατε κανένας απο τους σχολιαζόμενους και ορέγεστε καρέκλα;Αν ναι,αποδείξτε μας την ικανότητα σας και αφήστε τις θεωρίες.

"Ανώνυμος είπε...
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ?
ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΣΑΛΑΧΑΣ ΜΕ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΤΗΣ ΝΔ?
Η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ?
Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ (ΚΑΤΑΘΈΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ,ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΩΝΗ)ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΙΟ?ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?

Η ΝΔ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ?
ΤΟ ΠΑΣΟΚΤΑΚΗ ΤΙ ΛΕΕΙ?
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ?ΛΙΓΟ ΜΕΓΑ, ΛΙΓΟ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ?
ΑΝΤΡΕ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΗ.ΕΝΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΝ?

ΠΡΟ ΠΡΩΗΝ
ΠΡΩΗΝ
ΝΥΝ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΙ

ΔΙΑΦΘΕΙΡΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Ή ΑΦΟΥ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΧΑΡΗ.
ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΠΟΥΝ.ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.ΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΞΙΑ ΓΗΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΝΑΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΎΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΑΣ
ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΩΜΑΕΙ,ΧΡΩΣΤΑΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΛΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ.ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.

ΟΙ ΚΚεδες ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΩΤΕΡΑ,ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ?

ΑΛΕΚΟ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ?
ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΒΕΡΩΝΗ.ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΟΥ ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΙΟΡΟΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ?
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ.

ΛΩΛΕ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑ?"

Ανώνυμος είπε...

Επι της ουσίας των καταγγελιών της ανάρτησης έχεις τα ''κότσια'' να απαντήσεις ή θα μας τα ζαλίζεις πάλι ψάχνοντας να βρούμε και καλά ποιος γράφει; Δεν έχεις καταλάβει ότι τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα για τον Μέγα και οφείλει να απαντήσει;
Δεν έχεις καταλάβει ότι αμφισβητείται έντονα τόσο η εντιμότητά του όσο και η ηθική του τα οποία είναι στοιχεία απαραίτητα ώστε να μπορεί να σταθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος; Πάντως να ξέρεις ότι και οι ικανότητες του στην διοίκηση θα τεθούν επί τάπητος.

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι που ενοχληθήκατε από τον κανιβαλισμό που άλλος ένας επιχειρησε να φέρει με τα σχόλια του γιατί έτσι μπορεί να βοηθήσετε και εσείς να σταματήσει.πρέπει να σταματήσει.νομίζω οτι δεν έχει μεγάλη σημασία να ψάξετε να βρείτε και καλά ποιος γράφει γιατί δεν λέτε ούτε εσείς ποιός είσαστε και μπορεί να κατηγορηθείτε οτι φακελώνετε ή οτι απειλειτε.αν είσαστε υποψήφιος και είσαστε σίγουρος οτι και η δική σας εντιμότητα και ηθική δεν αμφισβητείται τότε και όλοι μαζί με εσάς περιμένομε απαντήσεις στα ερωτήματα σας.αν δεν είσαστε υποψήφιος τότε ρωτήστε τους όλους σας παρακαλώ.η ανωνυμία και η πονηριά των blogs έχουν μεγάλη γλύκα και κρύβουν πολλές παγίδες.νομίζω πρέπει να απομονώσομε την υποκρισία.ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου προσφέρατε.
Ε.Ξ.