Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

Δύο λόγια σε εσάς που παρακολουθείτε ή έστω έχετε διαβάσει κάποιο από τα θέματα του "Μυκόνιου".

Το ιστολόγιο "Μυκόνιος" 'γεννήθηκε' τον Αύγουστο του 2008, μετά τον άδικο χαμό του Doujon Zammit. Το τραγικό αυτό γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απάθειάς μου για τα κοινά και της ανοχής μου μπροστά στην λεηλασία και την καταστροφή του τόπου μου. Έψαχνα τρόπο να εκδηλώσω την αντίθεση μου με ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στο νησί μας και το ιστολόγιο ήταν τότε το κατάλληλο μέσο για να εξευμενίσω την έντονη δυσαρέσκειά μου. Η ανωνυμία δε που μου παρείχε ήταν καταλυτική για να συνεχίσω να ασχολούμαι σταθερά με τα blogs.

Όταν ξεκινούσα την δραστηριότητά μου, ο σκοπός ήταν να αναδειχτεί η πραγματική διάσταση σε ορισμένα προβλήματα της Μυκόνου και να ακουστεί μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην Δημοτική Αρχή και τις πολιτικές της. Μετά από δύο γεμάτα χρόνια διαδικτυακής ενασχόλησης με τα πράγματα της Μυκόνου, δυστυχώς ο Δήμος και το νησί μας βρίσκοναι σε πολύ δεινότερη θέση. Στην κορυφή του παγόβουνου που αρχίζει να ξεπροβάλλει, βρίσκεται το οικονομικό σκάνδαλο το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε για την (κακο)διαχείριση που ασκούσε η Δημοτική Αρχή στον Δήμο μας.

Τώρα η αγανάκτηση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή. Η αλλαγή Δημοτικής Αρχής είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την λύση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

Πράγματι, ο αγώνας για την ριζική ανανέωση του νησιού μας μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ο "Μυκόνιος" πιστεύει ότι για να ολοκληρωθεί ο αγώνας αυτός με επιτυχία, απαιτείται να βγούμε θαρραλέα στο προσκήνιο και να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Έτσι σήμερα, δύο χρόνια μετά το ξεκίνημά του, ήρθε η ώρα ο "Μυκόνιος" να περάσει στο επόμενο στάδιο εξέλιξής του. Η ανάγκη για αποτελεσματική και δυναμική συμβολή στην επιβίωση της Μυκόνου και των Μυκονιατών απαιτεί εξέλιξη και αναπροσαρμογή στους στόχους και στις δράσεις του "Μυκόνιου".

Ο "Μυκόνιος" αφήνει πίσω του το κρυφτούλι και την ανωνυμία, ξεπερνάει την παιδική ασθένεια της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης και βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο προκειμένου να συμβάλλει το δικό του λιθαράκι στην πολιτική αλλαγή στον Δήμο μας.

Ο "Μυκόνιος" μαζί με τα ιστολόγια "Αυθεντική Μύκονος", τα "Κοινωνικοπολιτικά Μυκόνου" και το "Εν Δράσει" ενώνονται κάτω από ένα και μοναδικό ιστολόγιο. Μαζί τους θα βρίσκονται και τρία κανάλια από το youtube τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με Μυκονιάτικα θέματα. Όλα μαζί βρίσκονται συγκεντρωμένα στο mykonensis.blogspot.com.

Στο εξής όλα τα θέματα που άπτονται των παραπάνω ιστολογιών θα δημοσιεύονται εξ ολοκλήρου στο νέο ιστολόγιο. Στα παλιά ιστολόγια θα δημοσιεύονται μόνο μικρά αποσπάσματα κι ένα link για να μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης όλην την ανάρτηση.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Ραντεβού στο mykonensis.blogspot.com
Τάσος Π. Συριανός   

Δεν υπάρχουν σχόλια: