Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Μυκονιάτες vs προκλητικές συμπεριφορές από αλλοδαπούς!

Το λάβαμε και το δημοσιεύουμε

"Μυκονιάτες vs. Ανάρμοστες συμπεριφορές από αλλοδαπούς"

"Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το Σάββατο στο μπαρ Άγκυρα, αλλοδαπός πελάτης επιτέθηκε φραστικά στην μπαργούμαν του μαγαζιού κατ'επανάληψη και με χυδαίο τρόπο. Κατόπιν παρέμβασης των υπευθύνων του μαγαζιού, του ζητήθηκε να ηρεμήσει επαναλελημμένα, ωστόσο εκείνος χωρίς να προκληθεί επιτέθηκε γρονθοκοπώντας έναν εκ των υπευθύνων του Άγκυρα. Όταν παρενέβη και ο έτερος υπεύθυνος του μαγαζιού ζητώντας του να ηρεμήσει, ο αλλοδαπός επιτέθηκε γρονθοκοπώντας κι αυτόν. Την συνέχεια στο μαγαζί δεν την γνωρίζω. Προφανώς κάποια στιγμή θα κατάφεραν να τον βγάλουν εκτός μαγαζιού και να τον ακινητοποιήσουν. Ωσόσο, ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, χτυπήθηκε άσχημα από τον αλλοδαπό και πήγε την μεθεπόμενη μέρα σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Αλβανό χωρίς χαρτιά ή άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ο οποίος έχει παιδί με Μυκονιάτισσα (?). Το προκλητικό της υπόθεσης, όπως μας ενημέρωσαν, είναι ότι ο Αλβανός αυτός αν και βρίσκεται παντελώς παράνομα στην χώρα μας, με την ολιγωρία της συνοροφυλακής και την βοήθειά της ενδεχομένως, την αδιαφορία των τοπικών αρχών και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, είχε το θράσος να βγει κι από πάνω καταθέτοντας μήνυση !

Ο χειρότερος από όλους είναι όμως ο (Μυκονιάτης?) πεθερός του Αλβανού ο οποίος ζητούσε από τα παιδιά του Άγκυρα να αποσύρουν τις μηνύσεις τους και να αποσύρουν επίσης οπιαδήποτε νύξη για απέλαση του Αλβανού γαμπρού του.

Αυτά έχουμε πληροφορηθεί. όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας ενημερώσει.

Άποψη της σελίδας "Μυκονιάτες" είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές στην Μύκονο εις βάρος Μυκονιατων δεν χωρούν, είτε προέρχονται από αλλοδαπούς είτε από άλλους. Επιθεση σε έναν Μυκονιάτη είναι επίθεση σε όλους τους Μυκονιάτες και πρέπει όλοι να την καταδικάσουμε και όσο περισσότεροι Μυκονιάτες μπορούν πρέπει να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στα παιδιά του Άγκυρα έστω και με ένα μήνυμα στο facebook. Επίσης όλοι οι δραστήριοι μπλογκερς μας να ζητήσουν ανοιχτά από τους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια με μια επιστολη για τέτοιου είδους περιστατικά και να μας απαντήσουν πόσοι περισσότεροι πρέπει να γίνουν οι αλλοδαποί στην Μύκονο, πόσους ακόμα χωράει ο τόπος να θρέψει και να ζήσει? πώς θα προστατεύσουν τους νέους Μυκονιάτες που θέλουν να ζήσουν και να κάνουν τις οικογένειές τους στον τόπο τους?

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει άσχημα πλέον..κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορείτε να κρύβεστε πλέον!

Τέλος, αν οι Μυκονιάτες ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές σαν το προηγούμενο Σάββατο στο μπαρ Άγκυρα από έναν μόνο αλλοδαπό, τότε θα γίνουμε σύντομα ξένοι στον τόπο μας!

Αν ενωθούμε κ επιβάλλουμε στους ξένους να σέβονται εμάς και τον τόπο, τότε θα αποβάλλουμε τους ανεπιθύμητους σαν τον εν λόγω αλλοδαπό (δεν μας νοιάζει αν είναι Αλβανός ή κάτι άλλο) και θα τους αναγκάσουμε να φύγουν ειρηνικά από μόνοι τους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: