Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ντροπή και Αίσχος για τον δικηγόρο υπεράσπισης στην υπόθεση Doujon

Οι γονείς του Doujon εχουν καταπλήξει τους πάντες με το ήθος τους, τον αγώνα τους για δικαίωση έστω και μετά θάνατον του παιδιού τους και το γεγονός ότι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τι να πει κανείς όμως για την υπεράσπιση, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι για τον θάνατο του Doujon δεν ευθύνεται ο πελάτης τους, αλλά ο πατέρας του!

"Δεν πρέπει να κατηγορείται για ανθρωποκτονία ο πελάτης μου αφου δεν τον σκότωσε αυτός, αλλά ο πατέρας του που απφάσισε να δωρίσει τα όργανα, υποστηριξε ο δικηγόρος του πορτιέρη από τη Μύκονο κυριος Μαυρομάτης στη δίκη για το Ντουζόν! και έκανε τη μάνα του αδικοχαμένου αυστραλού να...καταρευσει".

Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ....

Πηγή: http://news24gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7138.html

1 σχόλιο:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Κάθε κατηγορούμενος δικαιούται να έχει μιαν υπεράσπιση και ο νομικός πολιτισμός οφείλει να του την παρέχει. Από την άποψη αυτή και ανεξάρτητα από το είδος και την κατηγορία του εγκλήματος, ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν συνήγοροι υπεράσπισης, που μπορεί να έχουν συχνά ρόλο άχαρο, αλλά αναγκαίο για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, την διαφορά κάνουν πάντα οι εκάστοτε υπερασπιστικοί ισχυρισμοί και ο γενικότερος τρόπος άσκησης των υπερασπιστικών καθηκόντων. Αυτά μαρτυρούν την δεοντολογία και το ήθος των συνηγόρων, αλλά, συχνά, αποκαλύπτουν πολλά ακόμη και για τους κατηγορούμενος και για τις υποκειμενικές συνθήκες τέλεσης του ενός ή του άλλου εγκλήματος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η υπερασπιστική γραμμή της επιθετικότητας και της περαιτέρω πρόκλησης της κοινωνίας μας, μέσα από την επίρριψη ευθυνών στους γονείς του δύστυχου παληκαριού δεν δείχνει μεταμέλεια του κατηγορούμενου, δεν δείχνει καν αληθινή συνειδητοποίηση του εγκλήματος...
Ελπίζω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεκτιμήσει ΚΑΙ αυτόν τον παράγοντα και θα εκδώσει τελικά απόφαση, που θα δικαιώνει το θύμα και τους ηθικά ανώτερους γονείς του και θα συμβάλει στην κάθαρση της Ελληνικής και της Μυκονιάτικης κοινωνίας από το όνειδος του φόνου του Doujon Zammit.